روزشمار انتخابات آمریکا؛ جایگاه حزبی و مردمی جمهوریخواهان از بین رفته است آخرین مناظره ترامپ را از این منجلاب نجات میدهد؟
جارستان به نقل از تیک؛ در ادامه رقابت های انتخاباتی بین دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه جو بایدن در نظرسنجی ها همچنان از ترامپ پیش است و موضوع مدیریت بیماری کرونا و همچنین سقوط جایگاه حزبی و مردمی جمهوری خواهان کار را برای ترامپ دشوارتر کرده است.در تازه ترین نظرسنجی کوئینیپاک ۵۱% رأی دهندگان
جارستان به نقل از تیک؛ در ادامه رقابت های انتخاباتی بین دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه جو بایدن در نظرسنجی ها همچنان از ترامپ پیش است و موضوع مدیریت بیماری کرونا و همچنین سقوط جایگاه حزبی و مردمی جمهوری خواهان کار را برای ترامپ دشوارتر کرده است.
در تازه ترین نظرسنجی کوئینیپاک ۵۱% رأی دهندگان از بایدن و ۴۴% نیز از ترامپ حمایت می کنند. به گزارش سی ان ان، نظرسنجی همچنین نشان می دهد که بایدن در ایالت هایی که ترامپ در سال ۲۰۱۶ در آن پیشتاز بود، از رقیبش جلوتر است.
موسسه افکارسنجی گالوپ در پژوهشی پیرامون اولویتها و دغدغههای رأیدهندگان آمریکایی نوشت: جمهوریخواهان و دیگرانی که اقتصاد قوی پیش از بحران کرونا را به یاد آورده و ترامپ را عامل چنان موفقیتی میدانند، به امید احیاء اقتصاد در دوران پساکرونا به او رأی خواهند داد.کارزار انتخاباتی ترامپ امیدوار است که رأیدهندگان ایالات کلیدیای مانند میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین در از این زمره باشند. در همین حال دموکراتها و دیگرانی که معتقدند سیاستهای ترامپ در مواجهه با بیماری کووید – ۱۹ به رکودی شدیدتر منجر شده ممکن است به این نتیجه برسند که به بایدن رأی دهند. در چنین شرایطی میزان اقبال عمومی به سیاستهای دولت ترامپ در قبال بحران کرونا اهمیتی دوچندان مییابد. موضع نامزدها در مورد کرونا مسئله بسیار مهمی برای رأیدهندگان آمریکایی است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو نامزد در موضوع اقتصاد رقابت تنگاتنگ دارند و بایدن با ۴۳ درصد حمایت از ترامپ که از ۴۲ درصد اقبال عمومی برخوردار است، پیش است. با این حال، معاون وقت باراک اوباما با اختلاف کاندیدای برتر در زمینهٔ رسیدگی به همهگیری کرونا است و ۵۲ درصد پاسخدهندگان به نامزد دموکراتها و ۲۸ درصد آنان به نامزد جمهوریخواهان در رسیدگی به این مسئله اعتماد میکنند.
نتایج نظرسنجی جدید پایگاه خبری هیل-هریس نشان می دهد، پیشتازی جو بایدن دموکرات در میشیگان دو رقمی است. این همان ایالتی است که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ با اختلاف کمی در آن برنده شد.رقابت در پنسیلوانیا نزدیک تر است؛ بایدن برتری پنج درصدی در میان رای دهندگان احتمالی دارد. ایالت چرخشی فلوریدا هم که پیروزی در آن برای ترامپ از اهمیت زیادی برخوردار است، کاملا برابر است. مدیریت پاندمی کرونا، موضوع مهمی در ذهن رای دهندگان آمریکایی در این سه ایالت است و همین از محبوبیت ترامپ کاسته است. اقتصاد همچنان دست برتر رئیس جمهوری آمریکاست، گرچه بسیاری در این ایالت ها فکر می کنند که اقتصاد در مسیر اشتباهی در حال حرکت است.عملکرد بایدن در میان برخی از گروه های جمعیتی که کمپین ۲۰۱۶ ترامپ را قدرتمند کرده بودند، قوی است و از جمله آنها گروه سالخوردگان، مستقل ها و رای دهندگان حومه نشین است. بایدن همچنین در مسائلی از جمله مدیریت پلیس، نظم و قانون و چین عملکردی بهتر از حد انتظار داشته است.
براساس این نظرسنجی، امتیاز ترامپ و بایدن در فلوریدا هر دو ۴۸ درصد شده است. بایدن و ترامپ در پنسیلوانیا به ترتیب ۵۱ و ۴۶ درصد رای گرفتند. سه درصد هم هنوز تصمیمی ندارند. در ایالت میشیگان هم بایدن برتری ۵۴ به ۴۳ درصدی مقابل ترامپ دارد.
آخرین اخبار انتخاباتی؛ پنسیلوانیا حیاتی ترین ایالت برای دو نامزد
۱۵ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در شرایطی برگزار میشود که نزدیک به ۳۰ میلیون نفر تاکنون آرای خود را به صورت حضوری یا پستی به صندوقهای رای انداختهاند.
دونالد ترامپ از هفته گذشته تا کنون گردهماییهای پیاپی انتخاباتی برگزار کرده و قرار است تا مناظره سوم هم به این گردهماییها ادامه دهد. او روز یکشنبه در کالیفرنیا و سپس نوادا بود. در کالیفرنیا نشست خصوصی با اهداکنندگان مالی داشت و در نوادا هم با هواداران خود صحبت کرد.
با این حال، پاشنه آشیل دونالد ترامپ در این دوره از رقابتهای ریاست جمهوری برخلاف سال ۲۰۱۶، ضعف عملکرد وی در مقابله با همهگیری کرونا است. مردم آمریکا فراموش نخواهند کرد که تاکنون بیش از ۲۲۳ هزار نفر در اثر این بیماری جان باختهاند و ابتلای بیش از ۸ میلیون و ۲۴۸ هزار نفر تایید شده است.
در نظرسنجیهای انجام شده از ۱۸ سپتامبر تا ۱۶ اکتبر بیانگر آن است که بایدن در ایالت آریزونا ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد آرای مردمی را به خود اختصاص خواهند داد. در این نظر سنجی که در تارنمای ۵۳۸ منتشر شده است بایدن از حاشیه ۱۰ درصدی برای پیروزی برخوردار است. آریزونا ۱۱ رای الکترال دارد که ترامپ در سال ۲۰۱۶ با ۴۸.۷ درصد بر هیلاری کلینتون با ۴۵.۱ درصد پیش افتاد.
دیگر ایالت منطقه رقابت جدی انتخاباتی، فلوریدا است. این ایالت ۲۹ رای الکترال دارد و دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ با ۴۹ درصد در مقابل ۴۷.۸ درصد کلینتون، در آن به پیروزی رسید. بر اساس آنچه که در تارنمای ۵۳۸ درباره وضعیت نظرسنجی رقبای انتخاباتی برای این ایالت از ۲۰ سپتامبر تا ۱۷ اکتبر منتشر شده است، بایدن و ترامپ در شرایط ۴۹ درصد مساوی هستند و در برخی موارد هم بایدن با ۵۰ درصد در برابر ۴۸ درصد ترامپ برتری دارد.
جورجیا با داشتن ۱۶ رای الکترال کالج، دیگر ایالتی است که میتواند بر نتیجه انتخابات اثرگذار باشد. ترامپ در سال ۲۰۱۶ توانست ۵۰.۸ درصد آرا را در برابر ۴۵.۶ درصد رقیب دموکرات، از آن خود سازد.با این حال نظرسنجیهایی که برای این ایالت از ۲۰ سپتامبر تا ۱۷ اکتبر انجام شده است، گویای آن است که بایدن بین ۵۰ تا ۵۲ درصد و ترامپ هم بین ۴۶ تا ۴۹ درصد آرا را به خود اختصاص میدهند.
۱۶ رای الکترال میشیگان هم از جمله آرایی است که میتواند در برتری دادن به یک رقیب انتخاباتی اثرگذار باشد. ترامپ در سال ۲۰۱۶ تنها با ۲ دهم درصد توانست این آرا را به سبد خود سرازیر سازد و با ۴۷.۵ در برابر ۴۷.۳ درصد در این ایالت به پیروزی برسد.اما نظرسنجیهای اخیر از ۱۹ سپتامبر تا ۱۷ اکتبر در تارنمای ۵۳۸ ثبت شده است نشان میدهد وضعیت نامزد دموکرات در این دوره بهتر است و تا کنون بایدن با ۹ امتیاز (۵۳ درصد در برابر ۴۴ درصد) بر ترامپ برتری دارد.
کارولینای شمالی نیز ۱۵ رای الکترال دارد در چهار سال پیش، ترامپ را با ۴۹.۸ درصد در برابر ۴۶.۲ درصد کلینتون، صدر نشین این ایالت ساخت. در این دوره شرایط نظرسنجی اینگونه است که بایدن ۶ تا ۸ درصد از ترامپ جلوتر است و از ۶ هزار و ۱۰۰ واجد شرایط رایگیری مصاحبه شونده در این نظرسنجیها، ۵۲ تا ۵۳ درصد آرا را نسبت به ۴۵ تا ۴۶ درصد آرای رقیب، به خود اختصاص داده است.
پنسیلوانیا در این دوره بیش از دیگر ایالتها سرنوشت ساز شده است و برای همین هم قرار است باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا در روز چهارشنبه و یک روز پیش از مناظره بایدن- ترامپ در گردهمایی حضوری معاون اول خود در فیلادلفیای پنسیلوانیا شرکت کند.این ایالت ۲۰ رای الکترال دارد و ترامپ در سال ۲۰۱۶ با ۴۸.۲ درصد بر هیلاری کلینتون با ۴۷.۵ درصد برنده شد و توانست این آرا را به دست آورد.در این هفته، ترامپ هم به پنسیلوانیا و آریزونا میرود تا اجازه ندهد شرایط آرای وی بیش از گذشته به خطر افتد.مطابق نظرسنجیهای ۱۹ سپتامبر تا ۱۷ اکتبر که از بین ۸ هزار و ۳۶۰ نفر انجام شده است، بایدن با درصد ثابت ۵۳ از ترامپ با درصد ۴۶-۴۵ برتری دارد.به این ترتیب، بایدن در این ایالت بین ۷ تا ۸ درصد از ترامپ، پیشی دارد و میتواند در صورت حفظ شرایط فعلی، ۲۰ الکترال این ایالت را در این دوره به نام خود ثبت کند.
ایالت ویسکانسین ۱۰ رای الکترال دارد که در سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ با کسب ۴۷.۲ درصد آرا در مقابل ۴۶.۵ درصد آرای کلینتون در این ایالت به پیروزی رسید. در آخرین نظرسنجیهای انجام شده از بین ۴ هزار و ۵۷۱ نفر از واجدان شرایط رایدادن، بایدن بین ۵۱ تا ۵۵ درصد این نظرسنجی به بایدن تمایل داشتند و ۴۳ تا ۴۶ درصد هم خواهان رای دادن به ترامپ بودهاند.
از آنجایی که دولت ترامپ در مهار ویروس کرونا عملکرد بسیار ضعیفی داشته است، این روزها از شکست او در انتخابات بسیار صحبت می شود. ترامپ نیز قبلا به نگرانی ها دامن زد و اعلام کرد که در صورتی می بازد که در انتخابات تقلب شده باشد. از همین رو دغدغه ها نسبت به انتقال قدرت مسالمت آمیز و احتمال خشونت در شهرها مختلف افزایش یافته است. در تازه ترین اخبار استراتژیست ارشد سابق دونالد ترامپ در پیشبینی جالب توجهی گفت که دونالد ترامپ پیروز انتخابات سوم نوامبر خواهد بود و اگر او در انتخابات شکست بخورد، دوباره در ۲۰۲۴ بازمیگردد. استیو بنن، استراتژیست ارشد سابق در کاخ سفید در گفتوگو با «د آسترلین» گفت پیروزی احتمالی جو بایدن در رقابت سوم نوامبر به معنای پایان راه برای دونالد ترامپ نیست و حتی اگر او ببازد، چهار سال بعد دوباره برای ورود به کاخ سفید تلاش خواهد کرد. بنن گفت: من اکنون این پیشبینی را میکنم؛ اگر به هر دلیلی انتخابات از ما دزدیده شد یا به هر طریقی جو بایدن برنده اعلام شد، ترامپ اعلام خواهد کرد که در سال ۲۰۲۴ دوباره در انتخابات شرکت میکند. به اعتقاد من، ترامپ در روز انتخابات پیروز خواهد شد.
در دیگر خبرها و به گزارش رویترز، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی در ایالت نوادا از طرفدارانش خواسته است در رأیگیری زودهنگام شرکت کنند؛ ایالتی که در سال ۲۰۱۶ ترامپ در آن شکست خورد. جو بایدن نیز از ساکنان کارولینای شمالی خواسته است همین امروز در رأیگیری شرکت کنند. آمارهای “پروژه انتخابات آمریکا” در دانشگاه فلوریدا نشان میدهد تاکنون حدود ۲۷.۹میلیون نفر در انتخابات زودهنگام و پستی شرکت کردهاند. بایدن بار دیگر از اظهارات ترامپ درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در آمریکا انتقاد کرده است.بایدن گفت: دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا به دروغگویی درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در این کشور ادامه میدهد.ترامپ بارها ادعا کرده است که آمریکا بدترین دوره شیوع ویروس کرونا را پشتسر گذاشته است.
این در حالی است که اکثر ایالتهای آمریکا شاهد افزایش چشمگیر موارد جدید ابتلا به این ویروس مرگبار هستند. بایدن افزود: برای یک شب دیگر ترامپ در یکی از گردهماییهای انتخاباتیاش گفته است که “ما بدترین دوره شیوع ویروس کرونا را پشتسر گذاشتیم.”، آیا ما بدترین دوران را پشتسر گذاشتیم؟ واقعیت این است که شرایط بدتر شده است. او همچنان به دروغگویی درباره شرایط موجود ادامه میدهد. گفتنی است که ترامپ تا روز پنجشنبه که قرار است مناظره انتخاباتی در فلوریدا داشته باشد، به ایالتهای مختلف از جمله آریزونا و کارولینای شمالی سفر میکند.
با نزدیک شدن به انتخابات جنگ سیاسی در داخل آمریکا شدت گرفته است؛ به طوری که جمهوریخواهان و دموکراتها نبرد پنهان را آغاز کردهاند. طی روزهای اخیر جمهوریخواهان درصدد عزل نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان برآمدند و اکنون پلوسی نیز ضرب الاجلی ۴۸ ساعته به دولت جمهوریخواه ترامپ بر سر بسته کمکهای اقتصادی کرونا داده است. شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان روز یکشنبه (روز گذشته) اعلام کرد که وی و «استیون منوچین» وزیرخزانه داری آمریکا باید ظرف مدت ۴۸ ساعت آینده بر سر بسته محرک های اقتصادی کرونا به توافق برسند و این کار باید تا پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری انجام شود. از سویی «داگ کالینز» عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا با طرح این ادعا که خانم نانسی پلوسی رئیس دموکرات این مجلس و از مخالفان سرسخت سیاست های دونالد ترامپ دچار «زوال عقل» است، با ارائه قطعنامه ای که میتواند یکی از تاکتیکهای جدید انتخابات جناح ترامپ باشد، خواستار برکناری او از این سمت شد.
این در حالی است که در روزهای اخیر شکاف در بین حزب جمهوری خواه نیز افزایش یافته است. رئیس جمهوری آمریکا در حالی که کمتر از ۱۵ روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ مانده، به طور علنی برخی از متحدان جمهوریخواه کلیدی خود را گوشمالی داده است. ترامپ پیشتر در ماه جاری نسبت به وفادارترین اعضای کابینه اش یعنی «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه این کشور ابراز یاس و سرخوردگی کرد و دلیل آن را شکست این دو در درگیر کردن دشمنان سیاسی رئیس جمهوری در عملی نادرست برشمرد. حال نوک پیکان خشم و غضب رئیس جمهوری، «استیون منوچین» وزیر خزانه داری را نشانه گرفته که چرا این وزیر پس از هفته ها مذاکره با «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در مورد مساله کرونا به نتیجه دلخواه دست نیافته است.پمپئو و منوچین هر دو از اوایل دوره ریاست جمهوری ترامپ در کابینه خدمت کرده و جزو معدود مقام های ارشد دولت هستند که تاکنون دوام آورده اند.
کار به جایی کشیده شده که “کارولین جولیانی”، دختر رودی جولیانی شهردار پیشین نیویورک و وکیل شخصی دونالد ترامپ، در مصاحبه با شبکه سی ان ان درباره انتشار مطلبی از وی در مجله ونیتی فر با عنوان «رودی جولیانی پدر من است، لطفا همه به جو بایدن و کامالا هریس رای دهید.»، به صراحت در مخالفت با دیدگاههای پدرش، از مردم آمریکا خواست با رای دادن به جو بایدن، کشور را از سقوط حتمی نجات دهند.
انتخابات به خشونت کشیده خواهد شد؟
«لاری ساباتو» استاد و مدیر مرکز سیاسی دانشگاه ویرجینیا گفت: تا پیش از این هرگز شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در بحبوحه یک بیماری همهگیر، شرایط فروپاشی اقتصادی، بیعدالتی، تبعیض نژادی و بدتر از آن جامعه دو قطبی نبودهایم و چنین وضعیتی می تواند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را به خشونت بکشاند. وی در گفتگویی با نشریه کلمبیایی «ال تییِمپو» با محوریت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: آمریکا اکنون بیش از هر زمان دیگری با معضل چند قطبی شدن مواجه است. سطح این دو قطبی شدن در جامعه به اندازه ای شدید است که بروز خشونت در میانه رقابت های انتخاباتی امری محتمل و قابل پیش بینی است.
به گفته این کارشناس سیاسی، نظیر این حزب گرایی گسترده حاکم بر این روزهای جامعه آمریکا را در ماجرای رسوایی واترگیت تجربه کرده ایم. ساباتو در ادامه با اشاره به نقش لاتین تبارها در این رویداد سیاسی گفت: آرای لاتین تبارها به ویژه در دو ایالت فلوریدا و آریزونا بی تردید در تعیین ساکن آینده کاخ سفید کلیدی خواهد بود. در انتخابات سال ۲۰۱۶، ترامپ تنها توانست یک چهارم آرای لاتین تبارها را به دست آورد. با توجه به تاثیر گسترده سیاست های خصمانه آمریکا بر مردم آمریکای لاتین به ویژه در دولت ترامپ، دیدگاه کلی در میان مردم لاتین تبار نسبت به ترامپ منفی بوده و موجی از تنفر عمومی نسبت به وی، چه در داخل آمریکا یا کشورهای آمریکای لاتین به راه افتاده است.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه خاطر نشان کرد: انتخابات پیش رو انتخاباتی بی سابقه است؛ تا پیش از این هرگز شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در بحبوحه یک بیماری همهگیر و شرایط فروپاشی اقتصادی نبوده ایم که اگر به این موارد، بی عدالتیها و اعتراضات نژادی را هم اضافه کنیم، انتخاباتی بی سابقه رقم زده خواهد شد.به گفته ساباتو، از آنجا که واژه «کووید-۱۹» متداول ترین پاسخ شهروندان آمریکایی به پرسش «چه چیزی امروز بیش از هر چیز شما را نگران میکند» خواهد بود در نتیجه موضوع گسترش ویروس کرونا به عنوان نگرانی اصلی آمریکاییها قطعا در تعیین پیروز این رقابت انتخاباتی، تاثیرگذار خواهد بود.
وی در ادامه گفت: حال دو نکته مطرح است؛ اول اینکه ما در مقابله با کرونا خوب عمل نمیکنیم و دیگر اینکه ما از آغاز پاندمی خوب عمل نکردیم؛ من معتقدم در مورد آمریکا مورد دوم صدق میکند. به بیان دقیقتر، مدیریت دولت ترامپ از نخستین روزهای شیوع ویروس در ماه های ژانویه و فوریه (دی- بهمن- اسفند) دارای چنان نقایص و مشکلات جدی بود که در پیشگیری از مرگ این تعداد بالای جانباختگان کرونا ناتوان ماند.
مناظره سوم آخرین شانس ترامپ/جایگاه حزبی و مردمی جمهوری خواهان از بین رفته است
نشریه هیل در مقاله ای می نویسد: نارضایتی جمهوریخواهان، از جمله میت رامنی، سناتور جمهوریخواه ایالت یوتا و بن ساس، سناتور جمهوریخواه نبراسکا از رئیس جمهور افزایش یافته است و این امر نشانه نگرانی فزاینده از سرنوشت حزب جمهوریخواه در انتخابات مجلس نمایندگان و سنا است. شاید مهمتر از همه این باشد که زمان علیه رئیس جمهور است.
تنها امکان آشکار ترامپ برای تغییر شکل این رقابت، آخرین مناظره ریاست جمهوری است که قرار است پنجشنبه شب در نشویل در ایالت تنسی برگزار شود. تعداد آمریکاییهایی که زودهنگام رای میدهند نیز رو به افزایش است و جای چندانی برای مانور ترامپ باقی نمیگذارد. تا جمعه بیش از ۲۰ میلیون نفر رای دادند. حامیان ترامپ و دموکراتهایی که نگران هستند، بر سر این موضوع متفق القول هستند که نمیتوان گفت که رئیس جمهور (ترامپ) شکست خواهد خورد، به ویژه با توجه به پیروزی غیرمنتظره اش در انتخابات سال ۲۰۱۶؛ یعنی زمانی که نظرسنجیهای ایالتی کاملاً اشتباه از آب درآمد. اما این بار تفاوتهای مهمی وجود دارد، به ویژه اینکه بایدن از همان ابتدای رقابت از ترامپ پیش افتاده است و ترامپ هرگز حتی نزدیک به نتایجی نشده است که موجب حذف این شکاف شود.
بر اساس میانگین نظرسنجی سراسری رییِل کیلیِر پلیتیکز، میزان حمایت از ترامپ به ندرت حتی نزدیک به حمایت از بایدن رسیده است. این نتیجه فرق زیادی با سال ۲۰۱۶ دارد که نظرسنجیها نوسان داشت و ترامپ در دو نظرسنجی کاملاً برتری هیلاری کلینتون را از بین برد. همچنین نتایج منفی کلینتون بسیار بیشتر از الان بایدن بود. ثبات نسبی رقابت ریاست جمهوری امسال حاکی از آن است که شاید مردم بعد از چهار سال ریاست جمهوری پرتلاطم ترامپ تصمیم خود را درباره او گرفته اند. این تصویر ساده به نظر میرسد.
اقلیت مردم -چیزی حدود ۳۰ یا ۳۵ درصد- ترامپ را میستایند. ظاهراً حمایت این دسته از رای دهندگان از ترامپ قطعی است. به جز این گروه، ترامپ میتواند چند درصد رای هم از محافظه کارانی به دست آورد که به لفاظیها و سبک شخصی وی اهمیتی نمیدهند، بلکه به خاطر توانایی در اجرای دستورکارش – امری که بار دیگر با تایید احتمالی قاضی ایمی کانی بارت در دیوان عالی ثابت شد- میخواهند از او حمایت کنند. بارت در صورت تایید، سومین قاضی خواهد بود که ترامپ وارد دیوان عالی کرده است و به این ترتیب توازن در دیوان عالی با شش قاضی جمهوریخواه در برابر ۳ قاضی دموکرات، به شدت به سمت محافظه کاران متمایل خواهد شد.
نیویورک تایمز: ترامپ لیاقت منصبش را ندارد/ او فوری ترین مشکل کشور است
هیأت تحریریه روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در سرمقالهای با انتقاد از دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور، نوشت: مبارزات انتخاباتی برای ابقاء دونالد ترامپ، بزرگترین تهدید برای دموکراسی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم است.دوران ویرانگر ترامپ تاکنون به آمریکا در داخل و سراسر جهان، آسیب جدی رسانده است. ترامپ از قدرت و سمت خود سوء استفاده کرده، مشروعیت مخالفان سیاسی خود را گرفته و هنجارهایی که ملتها را برای نسلهای مختلف به هم پیوند داده، در هم شکسته است.
این مقاله می افزاید: او منافع عمومی را در خدمت سودآوری تجارت و منافع سیاسی خود قرار داده است. وی بی اعتنایی نفس گیرانهای را به زندگی و آزادی آمریکاییها نشان داده است. او مردی نیست که لیاقت منصبی که در اختیار دارد، را داشته باشد.
در دوره ترامپ، ما نژادپرستی و بیگانه ستیزی، انتقاد و تخریب گری وی در مورد اجماعِ پس از جنگ را نقد کردیم. نظامی که حفظ آن به کشته شدن بسیاری از افراد منجر شده است. ما بارها از سخنان تفرقه انگیز و حملات بدخواهانه او به هموطنان آمریکایی، ابراز تأسف کردیم. با این حال وقتی سنا از محکوم کردن رئیس جمهور به علت سوء استفاده آشکار از قدرت و انسداد سیاسی خودداری کرد، ما به مخالفان سیاسی وی توصیه کردیم خشم خود را بر پیروزی در صندوقهای رای معطوف کنند.
۳ نوامبر میتواند یک نقطه عطف باشد. این انتخاباتی درباره آینده کشور و شهروندان آن است که میخواهند چه راهی را انتخاب کنند. انعطاف پذیری دموکراسی آمریکایی در دوره اول تصدی ترامپ به شدت آزمایش شده است. چهار سال دیگر، وضع بدتر خواهد بود. اما حتی در حالی که آمریکاییها منتظرند در صفهای رای گیری در شهرهای خود رأی دهند، ترامپ، درگیر یک حمله تمام عیار به یکپارچگی این روند اساسی دموکراتیک است.
ترامپ با فاصله گیری از همه پیشینیان معاصر خود، از تعهد دادن در مورد انتقال صلح آمیز قدرت خودداری کرد. ترامپ اعلام کرده است پیروزی وی تنها نتیجه قانونی است و اگر پیروز نشود، آماده است به قضاوت مردم آمریکا در این کشور در دادگاهها یا حتی در خیابانها اعتراض کند. ترامپ، بدون هیچ رقیب واقعی، بدترین رئیس جمهور آمریکا در تاریخ معاصر است. سال ۲۰۱۶ گزارش تلخ وی از بیماریهای ملت، با رای دهندگان زیادی روبرو شد که به او رای دادند. اما درسی که از چهار سال گذشته گرفته شده آن است که او نمیتواند مشکلات فوری کشور را حل و فصل کند. زیرا او فوریترین مشکل کشور است. ترامپ یک عوام فریب نژادپرست است که بر یک کشور، به طور فزاینده متنوعی ریاست میکند. ترامپ یک انزوا طلب در یک جهان بهم پیوسته است، ترامپ یک «شومن» است که همیشه در مورد کارهایی که هرگز انجام نداده است لاف میزند و قول میدهد کارهایی را انجام دهد که هرگز نخواهد کرد.
او هیچ استعدادی برای ساختن نشان نداده، اما توانسته است خسارت زیادی وارد کند. او فقط مردی برای نابود کردن همه چیز است. در حالی که وقت جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوایی رو به پایان است، ترامپ، ضرورت این اقدام را رد کرده، همکاری بین المللی در این زمینه را کنار گذاشته و به تلاش برای محدود سازی انتشار گازهای گلخانهای حمله ور شده است.
وی بدون پیشنهاد سیاستی منطقی برای تعیین آن که چه کسی باید به آمریکا بیاید، یک سرکوب بی رحمانه علیه مهاجرت قانونی و غیرقانونی اعمال کرده است. او که به لغو دستاوردهای سلف قبلی خود، باراک اوباما سرگرم شده، تلاش کرده است، هم کنگره و هم دادگاهها را متقاعد کند تا از قانون مراقبت مقرون به صرفه، خلاص شوند؛ بی آنکه هیچ سیاست جایگزینی برای دسترسی آمریکاییها به خدمات درمانی ارزان قیمت ارائه دهد.در طی سه سال اول دولت ترامپ، تعداد آمریکاییهای فاقد بیمه درمانی ۲.۳ میلیون نفر افزایش یافته است-این تعداد مطمئناً با افزایش بیکاری میلیونها آمریکایی در سال جاری، دوباره رشد کرده است. ترامپ در مبارزات انتخاباتی، خودش را قهرمان کارگران عادی معرفی میکرد، اما از طرف ثروتمندان، حکومت کرده است.
وی قول افزایش حداقل دستمزد فدرال و سرمایه گذاری تازه در زیرساختها را داد. او چند دور، کاهش مالیات را اعمال کرد که بیشتر به سود افراد ثروتمند بود. او مقررات را بی آنکه تبعیضی قائل شود، حذف و با تعلیق اجرای قوانینی که به راحتی نمیتوانست آنها را حذف کند، دعاهای شرکتها و بنگاهها را مستجاب کرد. ” دفتر حمایت مالی مصرف کنندگان” تحت حمایت وی، تلاش برای محافظت از مصرف کنندگان را متوقف و “سازمان حفاظت از محیط زیست”, تلاش برای محافظت از محیط زیست را متوقف کرده است.او موجب تیره شدن ائتلافهای دیرینه شد؛ در حالی که از دیکتاتورهایی مانند کیم جونگ اونِ رهبر کره شمالی استقبال کرده است. ترامپ با این دیکتاتورها با درجهای از صمیمیت و احترام رفتار میکند که نمیتوان در این باره توضیح داد.
وی از مشارکت دو سوی آتلانتیک خارج شد که یک توافق راهبردی بین همسایگان چین برای تحت فشار قرار دادن این کشور در تطبیق خود با استانداردهای بین المللی بود. در عوض، ترامپ، بی آنکه امتیازات قابل توجهی از چین بگیرد، یک جنگ تجاری متقابل راه انداخت و میلیاردها دلار تعرفه که در واقع توسط آمریکاییها پرداخت میشود – وضع کرده است.اقدامات نامناسب ترامپ به عنوان یک رهبر، به ویژه در شیوع ویروس کرونا دردناک بوده است. ترامپ به جای تلاش برای نجات جان مردم، با همه گیری به عنوان یک مشکل روابط عمومی برخورد کرده است. او در مورد خطر ویروس دروغ گفت، و تخصص مقامات بهداشت عمومی را به چالش کشید و در برابر اقدامات احتیاطی لازم، مقاومت کرد. او هنوز در تلاش است فعالیت اقتصادی را بدون کنترل ویروس از سر گیرد. با ضعیف شدن اقتصاد، او دور ابتدایی کمک به آمریکاییهایی که شغل خود را از دست دادند، آغاز کرد.
سپس بورس سهام رونق گرفت و هر چند میلیونها نفر بیکار شده بودند، ترامپ علاقه خود را به وضع فاجعه بار آنها از دست داد. وی ماه سپتامبر اعلام کرد: ویروس “تقریباً هیچ کسی را تحت تأثیر قرار نمیدهد” و این سخن را یک روز قبل از آن بیان کرد که تعداد افرادی که جان خود را به سبب کرونا از دست دادند، از مرز ۲۰۰ هزار نفر فراتر رفت.اکنون در این لحظه خطرناک، مردم آمریکا حتی افرادی که یک رئیس جمهور خطرناک را ترجیح میدهند، وظیفه دارند با رای دادن، به محافظت و دفاع از آمریکا بپردازند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰